TR Endurance League
Çin GP Yarış Önü Röportajı
Merhaba Endurance League takipçileri. Bildiğiniz üzere bu Pazar 2 haftalık aranın ardından Çin GP’si koşulacak. Pilotlarımız ise bu yarışta en iyi sonucu alabilmek için ellerinden geldiğince çalışıyorlar. Biz de ligimizin iki değerli pilotu Haas takımından Ahmet Can Bilgin ve Red Bull Racing takımından Ünsal Eroğlu ile röportaj gerçekleştirdik.
Ali Bulut: Merhaba Ahmet Can Bilgin. Bu sezon Haas takımıyla yarışıyorsun ve takım arkadaşın, geçtiğimiz sezon aramıza katılan Murat Ada. Sezon senin için nasıl başladı? İlk 2 yarışta 19 puan toplayarak klasmanda 5. sırada yer alıyorsun. İlerleyen yarışlar ile ilgili iddiaların var mı?
Ahmet Can Bilgin: Merhabalar, açıkçası sezon benim için iyi başlamadı ama sanırım sezona kötü başlamak benim için bir klasik haline geldi artık. İki yarışta da 1. turdan takım arkadaşımla temas edip kanat kırmam gerçekten çok üzücüydü. Sıralama turlarında istediğim turların çok altında kalsam da yarışta podyuma çıkabilecek hatta yarışı kazanabilecek hızım olduğunu biliyordum. Fakat şanssızlıklar peşimi bırakmadı. Çin'de gayet iyi bir hızım olduğunu düşünüyorum. Umarım hak ettiğim yerlere Çin'den itibaren geleceğim. Haas Takımı olarak da ilerleyen yarışlar için çok iddialıyız.

Ali Bulut: Merhaba Ünsal Eroğlu. Endurance League’de 4. sezonunu Red Bull Racing takımıyla geçiriyorsun. Bu sezon ilk yarışta şanssızlık yaşayarak yarış dışı kalmıştın. 2. yarışı ise 9. sırada bitirdin ve ilk puanlarını aldın. Geçtiğimiz sezonlara kıyasladığımızda performansını nasıl değerlendiriyorsun? Bu hafta sonu Çin GP’si gerçekleştirilecek. Bu yarışla alakalı düşüncelerini öğrenebilir miyiz?
Ünsal Eroğlu: Öncelikle 4.yılımda aranızda olmak benim için büyük zevk. Sezon öncesi hazırlıklarda çok fazla kendimi gösteremesem de ortalama bir hıza sahip olduğumu biliyordum ve sezona bu bilinçle başladım. Biraz çalışarak ön gruba yaklaşmayı hedefledim. Henüz ilk yarışta iyi bir noktada start almama rağmen elimde olmayan temaslardan dolayı geriye düştüm ve sonuçta yarışı bitiremedim. 2. yarışta sevdiğim bir pist olmasına karşın yine benden hızlı olduğunu bildiğim bir grubun arasında sıralama performansı gösterdim ve yarışta istikrarlı bir sürüş göstererek tam istediğim nokta olmasa da ilk puanlarımı aldım. Genel olarak performansımdan memnun değilim. Fakat çalışmaya biraz vakit ayırıp ön gruba yaklaşabileceğimin bilincindeyim. Bundan sonra daha fazla vakit ayırıp önümüzdeki Çin GP’de kendim ve takımım adına değerli puanlar almak istiyorum. Ama yine üstüne basarak söylüyorum, kaçıncılık için savaştığım benim için çok da önemli değil. Önemli olan yarışırken zevk alabileceğim bir grup içinde yer almak. Bunu da yapabildiğimi düşünüyorum. Önümüzdeki Çin GP’de tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bir önceki yarış Bahreyn GP'sine göz atabilirsiniz. Daha fazla video TR Endurance League Youtube kanalında.